Onderwijs

Op weg naar een effectief onderwijsteam dat elke leerling een passende kans kan bieden!

De grootste stakeholder binnen het onderwijs is de leerling. Om die optimaal te faciliteren in het ontwikkelen van zijn of haar kwaliteiten, is er meer nodig dan een 'klassieke' leerkracht met kennis en didactische vaardigheden. Kijken in kansen, heldere en bewuste communicatie, zelfreflecterend vermogen, coachende vaardigheden, allemaal aspecten die onontbeerlijk zijn in de school van nu. Maatwerk in begeleiding, kijken in kansen, heldere en bewuste communicatie, coachende vaardigheden, zelf reflecterend vermogen. Allemaal aspecten die onontbeerlijk zijn voor de leerkacht van nu.

Tegelijkertijd is het onderwijs steeds meer een teaminspanning en dat vraagt effectieve samenwerking. Kennis van gedragstijlen, communicatieve wendbaarheid, een open leerhouding en persoonlijk leiderschap wordt steeds belangrijker om samen de uitdagingen in het onderwijs met vertrouwen aan te gaan.

YourVisionWorks, is als trainings- en coachingsbureau met een warm hart voor het onderwijs, graag uw partner in het vormgeven en faciliteren van deze processen. Dit door middel van bijvoorbeeld korte modules rond een specifiek onderwerp of inhoudelijke trajecten waarin er gewerkt wordt aan een schoolbrede verdieping van kennis, vaardigheden en persoonlijk leiderschap. Binnen ons Project Kids Connect, kan de leerkracht, in de vorm van een opleidingstraject, leren actief processen te faciliteren rond het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap bij leerlingen. Project Kids Connect biedt een raamwerk, waar naast het actieve leerproces voor de leerkracht, er voor de leerlingen de nodige structuur en middelen worden aangereikt om het proces persoonlijk leiderschap voor leerlingen in de klas vorm te geven.

Vanuit jarenlange ervaring in het creëren van positieve resultaten binnen het onderwijs en de persoonlijke achtergrond van de trainers in het onderwijs, gaan we graag met u in gesprek over wat wij voor u en uw organisatie kunnen betekenen.